Hejdå, Nordenskiöldsgatan

21 februari, 2019

Nordenskiöldsgatan via Kvarteret Mäkleri Nordenskiöldsgatan via Kvarteret Mäkleri Nordenskiöldsgatan via Kvarteret Mäkleri Nordenskiöldsgatan via Kvarteret Mäkleri Nordenskiöldsgatan via Kvarteret Mäkleri Nordenskiöldsgatan via Kvarteret Mäkleri Nordenskiöldsgatan via Kvarteret Mäkleri Nordenskiöldsgatan via Kvarteret Mäkleri Nordenskiöldsgatan via Kvarteret Mäkleri

Bilder av Krister Engström för Kvarteret Mäkleri

Hörni, livet blir inte alltid som man har tänkt sig. Istället för att leva happily ever after, valde vi strax innan årsskiftet att fortsätta våra liv utan varandra. Det känns tomt, konstigt, skönt, sorgligt och lättande på samma gång. Jag ser fram emot det här året och har massor med idéer på vad jag vill göra. Samtidigt var det länge sedan jag kände mig så lugn med att leva i nuet och ta varje stund som det kommer, utan att planera för mycket. Det får bli som det blir, helt enkelt, och det brukar ju bli bra det med.

Men det här innebär också att vi har sålt vår lägenhet. Min älskade lilla bebis. Som jag har kämpat och slitit för dig, synat varenda lilla kvadratmillimeter av dig och haft så mycket planer för dig. I ungefär två års tid har det varit den här lägenheten som konstant surrat i mina tankar. Hur den ska renoveras och dekoreras och förbättras och fixas och piffas. Det känns lite vemodigt att lämna lägenheten med Göteborgs soligaste balkong, den fantastiskt sociala planlösningen som bjudit på så många bra stunder och köket som jag har jobbat så hårt för. Men jag vill ändå tro som Håkan att det bästa i livet inte har hänt än. Även om det är sorgligt, känns det fint att lämna över stafettpinnen till ett nytt par som föll helt pladask för vår fina lägenhet och som jag är alldeles säker på kommer att ta väl hand om den.

Och jag är övertygad om att det inte är sista gången jag får bo i en så här fin lägenhet. Jag är nämligen helt säker på, att där jag hamnar kommer att bli minst lika bra. Om inte bättre. Framtiden ser ljus ut och jag blir lite pirrig när jag tänker på den. Fortsättning följer.

 

Previous Post

You may also like

Leave a Reply