Semesterglimtar

5 augusti, 2018

Öland

Semestern lider mot sitt slut. Det har nog faktiskt varit den bästa semestern någonsin. Vi bestämde oss i våras för att inte göra någon större plan för semestern, mer än att vi ville få in att träffa så mycket släkt och vänner som möjligt, och ta det som det kommer. Så blev det.

Vi började semestern med att åka till Ängelholm! Där hälsade vi på Felix familj och den alldeles nykläckta systerdottern för första gången <3

Ängelholm

Ängelholm

Lillpluttan.

Ängelholm

Ängelholm

Felix lillasyster har gift sig i sommar, så vi hade ett litet party för att fira dem.

Ängelholm

Pizza delivery i golfbil.

Sedan for vi vidare. Målet var Öland, men på vägen stannade vi till i Vä utanför Kristianstad. Här bor för tillfället min syster och hennes sambo i ett urgulligt litet hus på en gammal gård med utsikt över de böljande ängarna.

 

Vi stannade en natt och på morgonen plockade vi två olika sorters körsbär från de enorma körsbärsträden strax utanför huset.

Sedan packade jag, Felix, min syster och syrrans häst in sig i bil och transport och for vidare mot Öland!

Öland

Detta underbara, underbara, underbara ställe. Här har både jag, min mamma och min mormor tillbringat varenda sommar i vårt liv. Min mormorsmor växte upp i grannbyn och passerade detta lilla hus, byggt sent 1700-tal, varje dag när hon skulle gå till skolan. Då bodde det en skräddare här med sin syster, och min mormorsmor brukade smyga förbi och spana in genom fönstren där skräddaren satt med benen i kors på bordet och sydde. Efter att ha flyttat till Stockholm och gift sig kom hon tillbaka på 30-talet och köpte stugan som då blev sommarstuga åt familjen, och vi har varit här ända sedan dess.

Öland

Öland

Öland

Älskar det här stället mer än något annat ställe på jorden.

På Öland har vi mest tagit det lugnt och njutit av sommarens extrema värme. Tyvärr har både Felix och jag åkt på dunderförkylningar den här semestern, så i omgångar har vi bara legat inomhus och streckkollat serier och pusslat eftersom det typ var det enda våra snoriga och febriga huvuden klarade av. Så det blev kanske inte så mycket strand som vi hade hoppats, men man kan ju inte klaga direkt. Vilken sommar!

Sedan fortsatte semestern på västkusten, men det kanske dyker upp en annan gång.

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Petra

    Åh, vilka vackra bilder! Blev, i egenskap av släktforskare som faktiskt har berört en skräddare i Ängelholm blev jag nyfiken på det där skräddarhuset. Finns det mer årtal och namn involverat i den historien?

    17 januari, 2019 at 9:24 e m Reply
  • Leave a Reply